Elimina fàcilment objectes a DaVinci Resolve 17 (efecte desapareixent)

Tots volem imatges perfectes, però de vegades hi ha alguna cosa als nostres clips que hem d'eliminar. Pot ser un objecte mal col·locat com un micròfon, una persona no desitjada, una taca o una marca a la nostra roba, o un altre objecte que vulgueu treure del marc.

Per sort, podeu eliminar objectes fàcilment a DaVinci. Resolució 17! Com a avantatge addicional, us mostrarem com utilitzar aquesta tècnica per crear un efecte de desaparició.

Resum

  Part 1: Eliminar objectes simples a DaVinci Resolve

  Aquest mètode senzill és fantàstic per eliminar objectes que estan envoltats de patrons detallats com ara una platja de sorra, herba o edificis. Fareu servir l'àrea circumdant per cobrir el vostre objecte, una mica com si utilitzeu l'eina de clonació de Photoshop.

  1. A la pàgina Edita , duplica el clip i, a continuació, col·loqueu la còpia a sobre del clip original a la pista V2.
  2. Aneu a la pàgina Color .
  3. Seleccioneu el clip superior utilitzant la finestra línia de temps i afegiu una Sortida alfa al node sèrie fent clic amb el botó dret i seleccionant-la al menú emergent.
  4. Connecteu la Sortida Alpha del node a la Sortida Alpha arrossegant el punt blau al punt blau de la dreta (es mostrarà una línia de punts).
  5. Ara emmascarar l'objecte que voleu eliminar mitjançant la creació d'una finestra al voltant de l'objecte.
  6. Si el vostre clip té moviment, és possible que hàgiu de fer un seguiment d'aquest moviment amb el Rastreador .
   • Assegureu-vos que esteu a l'inici del clip, aneu a la finestra de seguiment i feu el seguiment de la finestra.
  7. Inverteix la màscara fent clic al botó Inverteix a les opcions Finestra .
  8. Ara. seleccioneu el clip inferior a la finestra de la línia de temps .
  9. A les opcions de mida del node a Mida d'entrada, utilitzeu Pan i/o Inclina per moure el clip inferior i cobrir l'objecte amb una àrea coincident. També podeu utilitzar les opcions Alçada i/o Amplada .
  10. Ara heu eliminat l'objecte correctament.

  Consell : podeu utilitzar les opcions Ploma de la màscara per suavitzar les vores i barrejar-la millor.

  Part 2: Eliminar objectes en moviment complexos a DaVinci Resol

  Hi ha un altre mètode que utilitza IA per substituir el vostre objecte, molt semblant a l'emplenament conscient del contingut a Photoshop. Aquest mètode pot funcionar bé en situacions complexes. Aquests són els passos a seguir.

  1. Seleccioneu el vostre clip a la línia de temps i aneu a la pàgina Color i, a continuació, afegiu un node sèrie.
  2. Ara creeu una finestra al voltant de l'objecte que voleu eliminar. Normalment, utilitzaríem la configuració Corba perquè coincideixi amb la forma de l'objecte. Voleu emmascarar-lo bastant a prop de l'objecte.
  3. Si el vostre clip té moviment, haureu de fer un seguiment de la finestra amb el Rastreador . Seguiu només el moviment que es produeix al marc; per exemple, només somseguiment de panoràmica, inclinació i zoom ja que no hi ha rotació.
  4. Des del tauler Efectes , seleccioneu Eliminació d'objectes i arrossegueu-lo al node sèrie que acabeu de crear.
  5. Ara feu clic a Anàlisi de l'escena a l'efecte Eliminació d'objectes i deixeu que l'ordinador faci la feina. Aquest és un treball força intens, de manera que pot trigar una estona.
  6. Un cop feta l'anàlisi, feu clic a Crea una placa neta i el vostre objecte desapareixerà.
  7. Si esteu eliminant més d'un objecte, feu servir un node Paral·lel per a cada objecte que estigueu eliminant i, si teniu moviment al clip, feu un seguiment de la finestra fins a l'objecte perquè la màscara es mogui amb ell.

  Aquest mètode no sempre és perfecte i és possible que hàgiu d'ajustar la finestra i/o suavitzar-la, després tornar a analitzar i construir una nova placa neta fins que obtingueu el resultat que esteu buscant. per. A més, proveu diferents paràmetres de l'efecte Eliminació d'objectes; per exemple. canviar l'interval d'una àrea més àmplia que s'ha d'analitzar o canviar d'interior a extern per canviar d'on procedeix els píxels de substitució.

  Part 3: crear un efecte de desaparició a DaVinci Resolve

  Ara divertim-nos i fem desaparèixer un objecte utilitzant qualsevol de les tècniques que hem après abans. Per tal de fer desaparèixer un objecte del vostre clip només necessiteu una placa neta, que és el que hem creat als clips anteriors eliminant l'objecte. Així ho fas servir.

  1. Necessitaràs 2còpies del vostre clip, una en què heu eliminat l'objecte i l'original.
  2. Trieu un dels mètodes d'eliminació d'objectes que funcioni millor per eliminar l'objecte del clip. Ara feu un nou Clip compost a partir d'aquest clip i anomeneu-lo Clean Plate .
  3. En una nova línia de temps, afegiu el vostre clip original al línia de temps i arrossega la Placa neta a la part superior del clip original.
  4. Ara retalla la Placa neta fins al punt on vulguis que desaparegui el teu objecte. Reprodueix-lo i veuràs que l'objecte desapareix màgicament.
  5. Per afegir una mica més d'emoció a això, afegirem un efecte senzill a la pàgina Fusion .
  6. Tallar. el vostre clip original 3-5 fotogrames abans que l'objecte desaparegui i de nou 2-3 fotogrames després que l'objecte desaparegui.
  7. Seleccioneu aquest clip tallat i aneu a la pàgina Fusion .
  8. Afegiu un node de fons i, a continuació, ajusteu el color a alguna cosa brillant.
  9. Baixeu l'alfa per fer-lo transparent i afegiu una màscara per crear una forma només sobre l'objecte.
  10. Ara afegiu un efecte resplendor .
  11. Després del node Combina , afegiu un efecte vòrtex i animeu aquest efecte amb fotogrames clau.
  12. Ara quan reproduïu el vostre clip a la pestanya Edita tindreu un efecte visual fantàstic a mesura que desapareixi el vostre objecte.

  L'eliminació d'objectes a DaVinci Resolve 17 pot ser fàcilment s'aconsegueix amb un parell de mètodes diferents, inclososel nou efecte d'eliminació d'objectes impulsat per IA. Tot i que és fàcil d'aconseguir amb el tipus de metratge adequat, pot ser difícil fer-ho amb metratges complexes. També podeu aplicar el mateix mètode per fer desaparèixer un objecte per obtenir un efecte visual clàssic.

  Si voleu aprendre habilitats i efectes addicionals a DaVinci Resolve, tenim tutorials sobre com eliminar fons negres o de color. així com crear l'efecte màquina d'escriure, text 3D i efecte VHS vintage.

  Desplaçar cap amunt