Elimina el fons negre o de color a DaVinci Resolve

Teniu un efecte visual o alguna imatge que voleu superposar a una altra com a efecte. El problema és que té un fons negre, o un altre color, i esteu intentant esbrinar com fer-lo transparent. Si us sembla familiar i voleu aprendre a utilitzar DaVinci Resolve per eliminar fons negres del vostre metratge, aquest article us ensenyarà diverses maneres de combatre aquest problema.

Els mètodes que aprendràs en aquest article funcionaran a DaVinci Resolve 17 per fer que el teu fons sigui transparent sigui quin sigui el color, sempre que el color sigui uniforme, com ara amb un clip de gràfics en moviment. Amb una mica de sort, això no només us ensenyarà a gestionar el clip que us va portar a aprendre aquesta habilitat, sinó que aquests mètodes us donaran més flexibilitat a l'hora de crear els elements visuals del vostre projecte en el futur.

Resum

  Part 1: Eliminar el fons de color i amp; Creeu un efecte de superposició a la pestanya Color

  Hi ha diverses maneres d'esborrar el fons del vostre clip per aconseguir un fons transparent a DaVinci Resolve 17. És important tenir en compte que quan elimineu un fons negre o blanc, Sovint s'anomena clau Luma, mentre que l'eliminació del fons de color se sol anomenar Clau cromàtica.

  Per començar, aquí teniu dues maneres d'aconseguir l'efecte a la pestanya Color de DaVinci Resolve. .

  PrepararCronologia

  1. Obre el teu projecte i fes clic a la pestanya Edita .
  2. El metratge que vulguis que aparegui en segon pla ja hauria d'estar a la línia de temps.
  3. Feu clic i arrossegueu el clip el fons del qual esteu eliminant del vostre grup multimèdia. Col·loqueu-lo a la capa que hi ha a sobre del metratge de fons de la vostra línia de temps.
  4. Torneu a fer clic al clip per seleccionar-lo.
  5. Feu clic a la pestanya Color .

  Adjuntar nodes

  1. Assegureu-vos que l'espai de treball del node sigui visible fent clic a la icona de nodes a l'extrem superior dret.
  2. A qualsevol lloc de l'espai de treball del node, Clic dret > Sortida alfa .
  3. Arrossegueu una línia entre el quadrat blau del vostre node i el cercle blau de sortida alfa.

  Seleccioneu el color per fer-lo transparent

  1. Feu clic a la icona Qualificador .
  2. Seleccioneu la icona Selector .
  3. A la finestra de vista prèvia de l'esquerra feu clic al color de fons que voleu fer transparent.

  Inverteix la selecció

  A continuació us mostrarem dues maneres de fer aquest pas.

  Opció 1: Feu clic a la icona Inverteix per invertir la vostra selecció actual.

  Opció 2:

  1. Feu clic a la pestanya Clau . Qualsevol cosa que finalment serà transparent hauria d'aparèixer en blanc a la petita finestra de previsualització a la part inferior esquerra de la pantalla.
  2. A l'espai de treball del node, Clic dret > AfegeixNode > Corrector.
  3. Feu clic i arrossegueu per crear una fletxa que connecti el cercle verd de sortida del Node 1 amb el cercle verd d'entrada del vostre Node corrector . Repetiu amb els triangles blaus dels dos nodes.
  4. Connecteu el rectangle verd restant al Node corrector al node de sortida verd . Repetiu-ho amb el rectangle blau del node Corrector i connecteu-lo a la Icona de sortida alfa .

  Part 2: Traieu el fons de color & Creeu un efecte de superposició a Fusion

  Com gairebé qualsevol efecte, trobareu que hi ha diverses maneres d'aconseguir l'efecte que voleu crear al DaVinci Resolve. El següent mètode utilitzarà la pestanya Fusion de DaVinci Resolve en lloc de la pestanya Color. El mètode que trieu dependrà del que funcioni millor per al vostre metratge i per al vostre projecte.

  Aquesta opció us ofereix més flexibilitat en la transparència del vostre actiu i també pot ser avantatjosa en altres aspectes. D'altra banda, utilitzar Fusion significa que el vostre efecte trigarà més a renderitzar-se i utilitzar més CPU i GPU.

  Prepara la cronologia

  1. Obre el teu projecte i fes clic a la pestanya Edita .
  2. Assegura't que el metratge que vols que aparegui al el fons és a la línia de temps. Feu clic i arrossegueu el clip el fons del qual esteu fent transparent a la capa que hi ha a sobre del metratge de fons.
  3. Assegureu-vos que el vostre recurs estigui seleccionatfent-hi clic una vegada.
  4. Feu clic a la pestanya Fusion per editar-la allà dins.

  Afegiu l'efecte Luma Keyer

  1. Seleccioneu el node Media In .
  2. Premeu Espai + Maj i escriviu Luma Keyer.
  3. Seleccioneu Luma Keyer i feu clic al botó Afegeix .

  Elimina el fons i neteja Vores

  1. Seleccioneu el node Luma Keyer fent-hi clic. Feu clic a la icona Inspector per obrir el tauler Inspector a la part superior dreta de la vostra finestra.
  2. Amplieu amb els controls que hi ha a sobre de la finestra de vista prèvia. D'aquesta manera, podeu assegurar-vos que la vostra selecció estigui optimitzada per al mínim soroll al voltant de les vores del clip.
  3. Ajusteu els controls lliscants alt i baix al canal Luminància fins que el vostre negre el fons desapareix i les teves imatges restants tenen l'opacitat que t'agrada.
  4. Si necessites reduir el soroll del clip, ajusta el Desenfocament i/o el Contracta/Amplia controls lliscants fins que estiguis satisfet amb la suavitat de les vores del teu actiu.

  Part 3: Consells professionals i amp; Resolució de problemes

  Reduïu el soroll de la selecció de fons a la pestanya Color

  Aquest consell funcionarà si feu servir la pestanya Color per seleccionar el fons. Només cal que utilitzeu aquest pas en qualsevol moment després de seguir la Part 1 > Pas 3 per reduir les taques o el soroll del clip.

  1. Canvia el Atenua el valor fent clic al valor i arrossegant cap a dreta i esquerra per netejar algunes taques a les vores.
  2. Augmenteu el valor Neteja el negre per reduir encara més el soroll.
  3. Reprodueix el metratge per assegurar-te que has orientat el soroll durant tot el clip.

  Millora la selecció d'un color que no és negre. Pestanya Color

  Si utilitzeu el mètode de la pestanya Color per eliminar el fons, és possible esborrar colors diferents del negre. Aquests consells us ajudaran a obtenir una selecció de color més precisa d'un fons de qualsevol color.

  1. Mantingueu-vos al menú Qualifier després d'utilitzar l'eina Selector per seleccionar el color que voleu eliminar.
  2. Ajusteu els nivells Tonalitat , Saturació, i Lluminància per capturar amb més precisió el color que voleu voleu desfer-vos del vostre fons.

  Entendre els diferents mètodes per eliminar fons negres o de color a DaVinci Resolve és una gran introducció per entendre molts la funcionalitat d'aquest potent programari encara millor. El més important és que si sabeu com utilitzar DaVinci Resolve per eliminar un fons negre o qualsevol color de fons que tingui el vostre projecte, vol dir que heu desbloquejat una gran varietat de possibilitats a l'hora de compondre el vostre metratge per fer alguns efectes nous!

  Si busqueu edició addicionalconceptes bàsics del flux de treball a DaVinci Resolve, llegiu els nostres articles sobre reducció de soroll de vídeo i àudio, com dividir clips i com eliminar objectes a DaVinci Resolve.

  Desplaçar cap amunt