Com arreglar les formes borroses a After Effects: què fer si les vostres capes de forma estan fora de focus

En algun moment, tots els animadors i artistes de gràfics en moviment es trobaran amb el mateix problema; formes borroses a After Effects. El desenfocament podria estar en una forma que hàgiu creat dins d'AE o en un fitxer d'il·lustrador importat. Tanmateix, aquest problema frustrant té una solució senzilla. Avui us mostrarem com arreglar les formes borroses d'After Effects .

Part 1: Què són les formes ràster i vectorials?

Raster, Vector, Aliasing i Anti-Aliasing són termes que sovint trobareu com a animador o dissenyador. I cadascun pot afectar directament la qualitat final del vostre visual. Per tant, abans de mostrar-vos com arreglar les formes borroses d'After Effects, és essencial entendre per què es produeix el desenfocament.

Formes vectorials i formes ràster

Tots Les imatges digitals es creen com a formes ràster o vectorials, i entendre la diferència és essencial per produir animacions i gràfics en moviment d'alta qualitat.

Les formes i les imatges ràster es construeixen a partir de píxels. ; blocs individuals de color creen una imatge de mosaic. Un fitxer d'imatge ràster donarà instruccions de visualització basades en els píxels de la imatge. Però quan amplieu una forma de trama més enllà del 100%, els píxels s'estiren, donant lloc a una pixelització, un aspecte de blocs i de baixa qualitat.

Les formes vectorials i les imatges es construeixen a partir d'ordres matemàtiques, similars a les coordenades de cada punt del camí d'una imatge. Quan tuescala per sobre del 100%, la imatge conserva la qualitat perfecta, ja que la informació permet que el vostre dispositiu reconstrueixi la imatge en funció de les dades en lloc d'estirar-la per adaptar-la.

Alising vs. Antialiasing

L'àlies es refereix a com es forma la vora d'una imatge, donant com a resultat el "paso" dels píxels en una imatge de baixa qualitat. Probablement heu vist una imatge pixelada amb vores dentades i esglaonades; això és l'àlies.

Com probablement podeu endevinar, l' anti-aliasing és el procés d'eliminar la vora irregular d'una imatge. Per suavitzar les línies, s'afegeixen píxels addicionals de diferent opacitat, donant a la imatge un aspecte net a escala del 100%.

After Effects vs. Illustrator

After Effects i Adobe Illustrator s'utilitzen sovint junts com a part del procés d'animació i gràfics en moviment, però cada programa té una diferència fonamental en la visualització d'imatges.

Illustrator funciona amb imatges vectorials i mostrarà contínuament línies netes per molt que sigui. escala les teves formes. After Effects utilitza imatges ràster i formes que es desdibuixen per sobre del 100% de l'escala.

After Effects admet dissenys d'IA i la solució és bastant senzilla, però primer, assegurem-nos que les imatges siguin borroses.

Part. 2: Com comprovar si hi ha vectors borrosos a AE

Tot i que el tipus d'imatge afectarà la qualitat, hi ha un parell de coses més a buscar a After Effects que poden causar el vostre problema. AE permetPer canviar l'escala del visualitzador i la qualitat de reproducció, ambdues poden afectar l'aspecte del vostre vídeo.

A sota del visualitzador de mitjans, feu clic al menú desplegable Escala del visualitzador i Assegureu-vos que la imatge estigui configurada com a Ajusta al 100% o 100% . Qualsevol cosa per sobre del 100% donarà lloc a una pixelació, però només a través del Visualitzador; qualsevol exportació del vostre vídeo seria al 100% i semblaria neta i clara.

Al costat del menú desplegable Escala del visor hi ha la Qualitat de reproducció del visor , que us permet canviar la resolució del vídeo mentre el reproduïu a After Effects. Tot i que això es tradueix en pixelació, és una manera fantàstica de veure el vostre vídeo per augmentar la velocitat de l'animació, sobretot si esteu treballant amb moltes capes i efectes. De nou, assegureu-vos que la configuració estigui a Complet per veure la reproducció amb la màxima resolució.

Part 3: Ajuda, les meves formes encara són borroses!

Si voleu Heu comprovat l'escala del visualitzador i la resolució de reproducció i les vostres imatges encara són borroses, hi pot haver diverses raons.

Heu importat una imatge ràster

Si Si heu importat una versió ràster de la imatge com a Jpeg o PNG, no podreu augmentar l'escala per sobre del 100% sense perdre qualitat. Això es deu al fet que els fitxers JPEG i PNG no contenen la informació matemàtica necessària per augmentar-les. Si aquest és el motiu, haureu de mantenir la imatge a una escala no superior al 100% o substituir elfitxer d'imatge.

Esteu utilitzant un fitxer AI

Com ja hem esmentat, Illustrator representa contínuament les seves formes vectorials, de manera que sempre vegeu la màxima qualitat. versió. Tanmateix, com que After Effects utilitza formes ràster, no sempre pot veure la informació vectorial al fitxer Adobe Illustrator. Per tant, si esteu augmentant els fitxers d'IA per sobre del 100% i són borrosos, aneu a la part 4.

Esteu utilitzant clips compostos

Encara que crea les teves capes de forma directament a After Effects, es desdibuixaran en augmentar l'escalada de qualsevol clip compost. Mentre que les formes que creeu a AE estan vectoritzades (que contenen la informació matemàtica), un clip compost és una capa rasteritzada; AE llegeix la informació del píxel. no et preocupis; encara podeu utilitzar clips compostos i crear un aspecte net.

Part 4: Com arreglar els vectors i les formes borroses a AE (amb vídeo)

Si utilitzeu un disseny d'IA o un Clip compost, la solució al problema de la forma borrosa és la mateixa. Tot el que heu de fer és dir-li a After Effects que renderitzi les formes contínuament i apunteu-les a les dades matemàtiques.

  1. Comproveu l' Escala del visualitzador de mitjans i la Reproducció estan al 100%.
  2. Assegureu-vos que els vostres interruptors estiguin activats fent clic amb el botó dret a la part superior del tauler Capa i escollint Commutadors .
  3. Feu clic. a la icona d'estrella petita al costat de la capa borrosa.
  4. Si utilitzeu un clip compost, feu clic a l'estrella de la composició iqualsevol capes dins d'ella.

Tropar amb un problema al vostre treball, com ara les capes de forma borrosa d'After Effects, pot crear un pànic, sobretot si no esteu segur de per què ho és. passant. Tant si creeu formes directament en AE com si importeu fitxers d'Illustrator, produir un vídeo de la màxima qualitat és vital per a vosaltres i el vostre públic. Ara ja coneixeu aquesta solució senzilla; podeu tornar a editar amb una claredat nova.

Desplaçar cap amunt