Adobe Premiere Effects: tot el que necessiteu saber

Els efectes (FX) que podeu utilitzar a Adobe Premiere són amplis, que van des d'alguna cosa simple com l'estabilització (més en parlarem més endavant) fins a efectes especials (SFX) més complicats, com ara trets i teletransportació.

Tot i que És possible que us sentiu lluny de crear les composicions més dramàtiques, la majoria de les eines que feu servir per crear els diferents efectes són les mateixes. Per tant, un cop conegueu el programari, el vostre conjunt d'habilitats coincidirà amb la vostra ambició.

Com hem dit abans, gran part de l'edició és solucionar problemes. Un cop sàpigues utilitzar les eines bàsiques, et toca esbrinar com combinar-les i utilitzar-les per crear l'aspecte que necessites. En aquest tutorial, us explicarem tot el que necessiteu saber sobre els efectes d'Adobe Premiere, de manera que tingueu els coneixements necessaris per ser creatiu i crear composicions impressionants.

Resum

    Tipus d'efectes de vídeo

    Efectes fixos

    Aquests són els controls estàndard que ja s'apliquen als vostres clips a Premiere. Aquests inclouen els controls de moviment de clips (posició, escala, rotació i punt d'ancoratge), opacitat i reasignació de temps. Quan seleccioneu un clip a la seqüència, aquests controls apareixeran al tauler Controls d'efectes.

    Els efectes fixos us permeten canviar la configuració bàsica, com ara canviar-ne la mida o canviar la velocitat de reproducció.

    Efectes estàndard

    Aquests són els que afegiu des del tauler d'efectes iinclou tant transicions com opcions visuals més estilístiques. Cadascun té un menú d'opcions que només es revela un cop s'ha aplicat.

    Els efectes estàndard són bàsicament preajustos animats que indiquen al vostre vídeo que es mogui o es comporti d'una manera determinada. També podeu utilitzar les màscares per definir l'àrea afectada, per obtenir més informació sobre com utilitzar màscares aquí.

    Efectes basats en clips o pistes

    Tots els efectes de vídeo estan basats en clips, és a dir, cal afegir a cada independent. Podeu afegir efectes a diversos clips copiant i enganxant els efectes, agrupant-ne diversos com un sol o utilitzant una capa d'ajust.

    Els basats en pistes només s'apliquen als efectes d'àudio i es poden afegir a una pista sencera a la seqüència mitjançant el tauler Mesclador d'àudio i línia de temps.

    Connectors d'efectes

    Els connectors els crea un tercer i es poden instal·lar fàcilment per funcionar juntament amb els controls integrats de Premiere. Hi ha molts llocs web que ofereixen complements gratuïts i de pagament per ajudar-vos a ampliar les vostres capacitats d'edició. Motion Array té alguns connectors que es poden baixar perquè els proveu aquí.

    Com afegir efectes a Premiere Pro

    Ara ja sabeu els diferents tipus que podeu utilitzar, anem a veure com afegir-los a el vostre treball.

    Efectes de transició

    S'afegeixen al principi o al final d'un clip per crear un enllaç dinàmic i animat al clip següent.

    1. Ubiqueu el punt els dos clips
    2. Trieu la transició que voleu utilitzar a la pestanya Efectes.
    3. Arrossegueu la transició fins al punt entre els dos.
    4. Arrossegueu els extrems de la capa FX cap a fora. per crear la durada de la transició.
    5. Utilitzeu el tauler de control d'efectes per ajustar la transició.

    Si voleu més informació sobre la resolució de problemes de transició, consulteu aquest tutorial.

    Efectes visuals

    S'afegeixen directament a un clip i es poden combinar per ampliar encara més les vostres capacitats d'edició.

    1. Trieu el que voleu utilitzar a la pestanya Efectes. .
    2. Arrossegueu-lo al vídeo desitjat.
    3. Utilitzeu el tauler de control d'efectes per ajustar la transició amb més precisió.

    Configuració predefinita d'efectes

    Quan s'aplica un FX, la configuració serà per defecte, i hauràs de canviar-la segons les teves necessitats. Si voleu utilitzar el mateix amb la mateixa configuració en diversos clips o projectes, de vegades és més senzill utilitzar un valor predefinit.

    Adobe ha creat diversos valors predefinits perquè els utilitzeu, inclosos alguns efectes útils per contrarestar-los. distorsió quan es filma amb càmeres DJI o GoPro. També podeu crear els vostres propis presets:

    1. Afegiu el vostre FX a un únic clip i ajusteu tots els paràmetres segons els vostres requisits.
    2. Al panell Controls d'efectes seleccioneu-ne. ) voleu convertir en un valor predefinit. Si seleccioneu diversos efectes, manteniu premut el comandament/control al vostreteclat i feu clic a cadascun d'ells.
    3. Feu clic amb el botó dret i seleccioneu Desa el preajust. Els efectes i la seva configuració s'agruparan al seu propi valor predefinit i es mostraran al tauler Efectes. Ara podeu arrossegar i deixar anar aquest valor predefinit per utilitzar-lo en una altra part del projecte si cal.

    Efectes de vídeo principals

    Estabilitzar un clip

    Saber com estabilitzar el vostre metratge us pot ajudar a eliminar la vibració del trípode o suavitzar el treball de la càmera portàtil.

    Cerca l'Estabilitzador de deformació al tauler Efectes i arrossega i deixa anar al clip. Premiere Pro us farà tot el treball pesat analitzant els vostres antecedents i proporcionant estabilització. Hi ha diverses opcions dins de l'efecte, però la més important és la configuració del resultat.

    El menú desplegable té dues opcions:

    Moviment suau

    Això suavitzarà els moviments de la càmera especialment accidentats, creant la impressió que el metratge s'ha gravat amb un cardà.

    Sense moviment

    Això eliminarà tot el moviment de el teu tir. Ho fa contrarestar la rotació i la panoràmica de la càmera, però per fer-ho, pot ser que hagi d'apropar el metratge, cosa que pot provocar una pèrdua de qualitat. La millor solució per a un operador de càmera incòmode és un trípode, però si obteniu alguna imatge que us fa sentir una mica de mare, l'estabilitzador Warp us pot salvar el dia.

    Fing a Timelapse

    Time Els vídeos -lapse solen crear-se a càmera, capturant-ne un únicfotograma a intervals regulars. També podeu crear un lapse de temps fals a Premiere Pro ajustant el temps del vostre clip.

    1. Seleccioneu el metratge que voleu modificar la velocitat.
    2. Al tauler Controls d'efectes. , feu clic al menú desplegable al costat de Time Remapping, seguit del menú desplegable al costat de velocitat.
    3. Veureu una línia que indica la velocitat. Arrossegueu la barra cap amunt per accelerar el clip o cap avall per alentir-lo.

    També podeu afegir fotogrames clau a la vostra línia de velocitat per canviar la velocitat del metratge durant tota la seva durada.

    Afegeix una mica de flare

    Les bengalas de lents es poden utilitzar amb tota una gamma de fonts de llum per crear una sensació més cinematogràfica a les teves pel·lícules. Tant si esteu afegint llum als fars i fanals dels cotxes, com si creeu un homenatge complet a J.J Abrams, l'efecte que feu és el mateix.

    Mireu com hi afegim un toc d'estil (vegeu què vaig fer). allà?) a aquesta senzilla foto d'una noia amb una torxa.

    1. Afegeix l'efecte Lens Flare al clip.
    2. Centra la bengala a la font de llum.
    3. Activeu el fotograma clau.
    4. Afegiu un fotograma clau per a cada moviment de la font de llum i feu coincidir el centre de la bengala amb aquest punt.

    Si hi ha menys moviment a la fotografia. , llavors necessitareu menys punts que una escena amb més acció. Recordeu que podeu tornar enrere i afegir més fotogrames clau més endavant.

    Edició d'efectes de vídeo

    Copia i amp; Efectes d'enganxar

    Podeu copiar/enganxarel vostre FX seleccionant el clip amb els atributs que voleu utilitzar i, a continuació, premeu Command/Control + C al vostre teclat. Seleccioneu el clip al qual voleu aplicar l'efecte, feu clic amb el botó dret i seleccioneu enganxa atributs. Apareixerà un menú amb l'FX i la configuració que heu copiat. Seleccioneu l'efecte que voleu aplicar al clip nou i premeu d'acord.

    Els efectes es poden copiar entre clips, seqüències imbricades i capes d'ajust mitjançant els mateixos mètodes.

    Eliminació d'efectes

    Eliminar-ne un no desitjat és molt fàcil. Seleccioneu el clip en la seqüència de la qual voleu eliminar un efecte. Seleccioneu-lo al tauler Controls d'efectes i premeu el botó enrere.


    Així el teniu, un desglossament de tots els diferents tipus d'efectes i com es poden aplicar. Si sou tímids a l'hora, també tenim una llista d'efectes que podeu descarregar gratuïtament. De moment, però, això és tot el que necessiteu saber sobre l'ús d'efectes a Adobe Premiere Pro. Ara, vés a submergir-te i mira què pots crear!

    Desplaçar cap amunt