6 conclusions de l'obra Unsane per a cineastes amb un pressupost de Steven Soderbergh

Per si no ho heu sentit, Steven Soderbergh ha tornat i està causant força enrenou. La seva pel·lícula, Unsane, que segueix el viatge d'una dona jove (interpretada per Claire Foy) mentre intenta evadir el seu implacable acosador (Joshua Leonard), es va estrenar fa només una setmana i ja està sent elogiada com un canviador de jocs per al movie biz.

Per que? He sentit que preguntes.

Perquè tot es va rodar amb un iPhone 7+ i amb un pressupost de només 1,5 milions de dòlars, diners de butxaca segons els estàndards de Hollywood.

(D'acord per ser justos, segons a World of Reel, a més de l'iPhone 7+, Soderbergh també tenia tres lents Moment separades i l'aplicació de vídeo FiLMiC Pro de 15 dòlars a la seva disposició. Però, a part d'això, treballava pràcticament amb el mínim).

Ara, tot i que Soderbergh potser no és el primer director a fer una acrobàcia com aquesta, sens dubte és el més conegut. Per a molta gent, Unsane serà la primera vegada que vegin una producció de vídeo de llarga durada per a telèfons intel·ligents a la pantalla gran, la qual cosa podria generar un diluvi de més produccions de vídeo per a telèfons intel·ligents.

Així, suposant que aquest és l'alba. d'una nova era cinematogràfica, què poden aprendre els aspirants a directors de l'experiment d'iPhone de Soderbergh abans d'embarcar-se pel seu compte?

Resum

Quins cineastes Pot aprendre d'Insensat

1. Alguns trets funcionen infinitament millor que d'altres

Pregunteu a qualsevol que hagi vist Unssane ius diran que la qualitat és bastant "meh". Que el fet que s'hagi filmat només amb un iPhone es fa dolorós i obvi una vegada i una altra al llarg de la pel·lícula.

Dit això, hi ha trams en què oblidar completament que aquest és el cas. Tindràs tres o quatre escenes consecutives on el metratge és nítid, net i ben emmarcat, després BOOM.... Soderbergh et colpeja amb un pla granulós que fa que els teus alumnes vulguin invertir-se.

Bàsicament, pel que fa a la qualitat del vídeo, Unsane és una mescla divagada d'algunes de molt bones i d'altres de molt dolentes. Aquesta inconsistència distraeix i molesta, però no és del tot inevitable. Tot el que has de fer és ser molt selectiu amb les teves ubicacions, la il·luminació i els angles.

Per exemple, a Unsane hi havia algunes fotografies (panoràmiques, en moviment, gran angular) que van funcionar de manera brillant. Mentre que altres, primers plans, escenes de cotxes, pràcticament qualsevol cosa feta amb un adaptador de lents ull de peix, semblaven un atac total als sentits visuals.

En resum, podeu aconseguir vídeos de bona qualitat constantment a un telèfon intel·ligent. Només cal que esbrineu quins paràmetres i angles no es presenten bé a la pantalla i evitar-los com la varicel·la adulta.

2. La il·luminació és clau

És important tenir en compte que no tots els problemes de qualitat d'Unsane són culpa de l'iPhone. Moltes vegades semblava que la il·luminació, o la seva manca, era laproblema. Innombrables escenes presentaven actors desbaratats, retroil·luminació criminalment dolenta o simplement eren molt fosques. La lliçó aquí: invertiu el que estalvieu gravant amb un telèfon intel·ligent amb un equip d'il·luminació, un tècnic d'il·luminació o ambdós anteriors.

3. Grava l'àudio externament

Mentre sigui Molt dubtós que Soderbergh confiés en el micròfon de l'iPhone 7+ per gravar l'àudio de la pel·lícula, una cosa és segura... el so general no és genial. Trobeu molt soroll de fons no desitjat a les escenes a l'aire lliure i al llarg de la pel·lícula hi ha pedaços on el so ambiental s'entén realment.

Fins que els micròfons dels telèfons intel·ligents no demostrin que es pot confiar, us suggerim que us la jugueu sense perill utilitza el que hagis estat utilitzant, ja sigui un micròfon d'escopeta o lavs, i enregistra el teu àudio externament.

4. Juga amb angles... No massa

Una cosa que destaca des del principi a Unsane són tots els angles de càmera peculiars. Per descomptat, de vegades ajuden a evocar una esgarrifosa sensació de presentiment. Però després d'un temps, tots els salts excessius al voltant es converteixen en una distracció. És gairebé com si Soderbergh intentés sobrecompensar la seva manca de recursos anant a la ciutat amb tècnica de DP. O això o es va deixar portar una mica massa per tenir un aparell tan petit i versàtil per disparar per canviar.

En qualsevol cas, no vagis fent el mateix.errada. Per descomptat, inclou unes quantes fotografies artístiques aquí o allà, però no fins al punt en què el teu públic acabi sentint el mal de mar.

5. Considera el teu gènere

Foto amb un telèfon intel·ligent no és per a tots els gèneres. Afortunadament, en el cas de Unsane, l'aspecte cru de l'iPhone va fer molt per crear una sensació sinistre i voyeurista que realment va ajudar a impulsar la narració.

Però per a gèneres més lleugers com la comèdia, el romanç, fins i tot l'acció, tu' Probablement voldré quedar-me amb una càmera que sigui capaç d'aconseguir l'aspecte nítid i net que els nostres cervells solen associar amb aquest tipus de pel·lícules.

6. El temps de producció es reduirà a la meitat

Unsane només va trigar deu dies a rodar i, segons el repartiment i l'equip, això tenia molt a veure amb l'aparell que s'utilitzava. A diferència dels voluminosos equips de càmera que triguen hores a configurar-se i moure's, l'iPhone 7+ va aportar un nivell de fluïdesa al conjunt que va permetre a la tripulació saltar ràpidament d'una escena a l'altra i al repartiment mantenir-se en el personatge al llarg del camí.

Quan va parlar del rodatge amb Entertainment Weekly, Claire Foy va explicar que "... tenia una energia, un ritme i un impuls que se sentia fresc, sense assajar i ple de vida."

Quan feu fotos amb un telèfon intel·ligent, és precisament aquest tipus d'impuls al qual hauríeu d'apuntar. Una manera de fer-ho és creant un calendari de rodatge que no sigui massa rígid, laboriós o caragol.ritme.


L'iPhone encara té un camí per recórrer abans de començar a oferir la mateixa qualitat de vídeo a la qual estan acostumats els nostres ulls delicats i exigents. Però el que ens diuen pel·lícules com Unsane és que quan arribi aquest dia, la migració a la producció de vídeos per a telèfons intel·ligents serà enorme!

És per aquest mateix motiu que tots hauríeu de perfeccionar les habilitats de DP del vostre telèfon intel·ligent ara. . D'aquesta manera, quan la tecnologia s'aconsegueixi, tu i el teu iPhone 11 Infinity SE+ (o el que sigui que Apple s'està produint per llavors) sereu una força formidable per fer pel·lícules.

Desplaçar cap amunt