Necessito un permís per a la meva ubicació de la meva pel·lícula?

Tot i que és descoratjador, el fet de gravar en local afegeix una nova capa de riquesa i autenticitat als teus vídeos que simplement no pots aconseguir en filmar a casa... o a casa del teu amic... o a casa de l'altre amic.

El l'únic problema és... obtenir accés.

Depenent de la ubicació on vulgueu filmar, és probable que necessiteu algun tipus d'autorització per fer-ho. Però, com sabràs quin tipus d'autorització necessitaràs? I on vas a buscar-lo? I hi ha alguna manera de... no obtenir cap permís?

La legalitat de la filmació a la ubicació és un camp de mines que provoca migranya per si sol. Però des d'una perspectiva general, només us trobareu amb tres opcions. El que passarem aquí mateix.

Aconseguir un permís

Quan en necessito un?

S'han de tenir permisos per a tots els tipus comercials i no comercials brots que tenen lloc en terrenys públics (és a dir, al carrer) o propietats governamentals (és a dir, parcs nacionals i escoles públiques). L'única manera d'evitar-ho és si no feu servir cap equip comercial com ara carretons, trípodes i generadors i no molesteu ningú.

Com puc obtenir-ne un?

Primer, haureu d'esbrinar quin organisme governamental és responsable d'emetre els permisos per a la ubicació concreta on voleu rodar. No hi ha cap manera clara de fer-ho, així que és millor apostar-ho a Google o trucar fins que trobeu elpersona o persones encarregades.

Un cop els trobeu, probablement us faran omplir una sol·licitud de permís que detalli quan, per què i durant quant de temps necessiteu la ubicació. Estigueu preparats per proporcionar documentació de suport (pressupost de pel·lícula, mapes d'on planegeu rodar, etc.) i sigueu sempre el més obert i honest possible en les vostres explicacions. Ocultar el fet que el teu rodatge de Central Park implicarà una decapitació simulada i un munt de pitons birmans de corral lliure probablement no caurà tan bé quan els guardaparcs passen per allà i et preguntin: "Què està passant la falluja en flames?!" 1>

Quant de temps trigarà a ser aprovat?

Espereu una espera d'entre 3 dies i 3 setmanes després de la data d'enviament de la vostra sol·licitud. Si el vostre rodatge requereix que es tanqui part d'un carrer o una carretera, el procés pot trigar encara més, així que, si és possible, proveu de rebre la vostra sol·licitud el més aviat possible.

Quant costarà?

Per a produccions de baix pressupost, les tarifes dels permisos solen començar al voltant dels 1.000 dòlars. Com més "blockbuster" aneu, més grans es fan.

A més d'això hi ha una assegurança que, si teníeu previst escatimar, penseu-hi de nou. Per obtenir un permís, en primer lloc, haureu de mostrar una prova que la vostra tripulació està assegurada, cosa que us pot fer enrere uns quants centenars de grans.

Estudiants, afortunadament, teniu un gran passi. en gairebé tot això. La majoria d'universitats i cinemales escoles ofereixen una assegurança bàsica per a qualsevol sessió realitzada per a cursos i moltes agències governamentals també ofereixen descomptes massius als estudiants en els permisos d'ubicació. Per exemple, a LA, els estudiants només han de pagar una vintena part del que paguen els professionals.

Altres coses en què cal pensar?

Suposant que tot va segons el pla i que obtingueu el permís a temps, hi haurà uns quants bucles més que haureu de passar abans d'estar completament bloquejar i carregar, i això és preparar-se per al rodatge.

Amb el rodatge d'ubicacions, no hi ha cap de les comoditats de les criatures que es donen per fetes quan es filma en un estudi. I aquí no parlo només de menjar i aigua. Porta orinals, ombra, refugi, protector solar, nens de primers auxilis, un noi anomenat Byron que es manté degudament allà amb un modificador de llum durant tot el dia, depenent de quan o on dispareu, caldrà proporcionar alguns, o potser tots aquests articles. . Així que feu-vos un sòlid massiu, i la vostra tripulació, i proporcioneu-los.

Obtenir permís

Quan ho necessito?

Sempre que filmeu en propietat privada caldrà obtenir permís. Si no ho feu, gairebé segur que se us demanarà que us demani.

I en què difereix exactament el permís d'un permís? Bé, quan un permís és un document oficial que declara que algú està autoritzat a estar en algun lloc o a fer alguna cosa, el permís és més informal i sol venir alforma de consentiment escrit o formal.

Com ho aconsegueixo?

Simple. Poseu-vos en contacte amb el propietari o gestor de la propietat, digueu-li que voleu filmar-hi i pregunteu-li a) si és possible i b) si heu de seguir algun procés per obtenir el seu segell d'aprovació. És probable que la majoria de propietats privades no tinguin un sistema formalitzat per processar aquest tipus de sol·licituds. En comptes d'això, només s'enfrontaran amb tu durant el procés; això suposa que estiguin encantats d'acollir, per descomptat.

Si et trobes amb un "No" gros i gros, hi ha algunes maneres. que podria ser capaç de torçar el braç del propietari. Comenceu assegurant-los que deixareu la propietat ben neta quan hàgiu acabat i que els donareu un gran crit i fort als crèdits de la vostra pel·lícula. Aleshores, a partir d'aquí, haureu de ser creatiu i oferir qualsevol cosa que se us acudeixi per endolcir l'oferta.

Si intenteu accedir a una cafeteria o restaurant, garanteix una despesa mínima en menjar. i beu per al teu repartiment i el teu equip el dia de la teva filmació o promet'ls fer-los arribar amb una allau de ressenyes entusiastes a Yelp. Tot el que pugueu llençar allà fora val la pena, encara que no s'enganxi res. Al cap i a la fi, mai se sap, la teva desesperació pot ser suficient per fer-te estimar per sobre de la línia.

Quant costarà?

Si el teu rodatge afectarà la capacitat de la propietat per convertir-se en unbeneficis de qualsevol manera, gairebé segur que haureu de pagar. No hi ha manera de saber quant serà fins que no ho demanis, però la tarifa estarà a criteri del propietari de l'empresa, la qual cosa significa que pot haver-hi una mica de marge.

Si decideixes rebaixar el preu, ofereix treballar amb una tripulació més petita o fora de l'horari quan el negoci està tancat són dues de les vostres millors apostes. Una vegada vaig necessitar filmar un esbós en un cinema i vaig poder rebaixar el propietari de 2.000 a 300 dòlars acceptant que el rodatge fos fins després de l'última projecció a la 1 del matí. Treballar a primera hora mai és molt divertit, però quan estalvies 1.700 $, definitivament val la pena.

Necessitaré un contracte?

Tècnicament parlant, no... però ho hauries de fer. Com s'ha esmentat, probablement serà la primera vegada que el propietari de la vostra ubicació hagi passat per alguna cosa com abans. Així que no esperis que facin una plantilla de contracte i demanin educadament el teu John Hancock. En comptes d'això, fes la teva feina redactar-ne un.

Coses a incloure: la tarifa pactada i els horaris del rodatge; quines àrees i elements específics de la propietat es mostraran, quina part és responsable en cas de danyar la propietat, qui serà el propietari dels drets sobre el metratge i qualsevol punt relacionat amb com la propietat o no s'ha de representar a la pel·lícula. Per tenir una millor idea de com estructurar un contracte d'aquesta naturalesa, potser voldreu consultaraquestes mostres aquí i aquí.

Anar a la guerrilla

Què vol dir això?

Vol dir ser un total ruixat i disparar sense permís ni permís.

Què passa si em deixen atrapar?

En el millor dels casos, aconsegueixes sortir d'allà abans que algú demani veure el teu permís. En el pitjor dels casos, la policia t'atrapa, et colpejarà amb una multa i, si se senten més salats, fins i tot et confiscaran l'equip. Bah-Bow!

Per què m'arriscaria a això?

Perquè el tiroteig de guerrilles et pot estalviar una tona de botí de diners. És per això que també vol dir que pots saltar el procés de sol·licitud de permís, que, si esteu en un termini, pot suposar un greu fregament.

És comú?

Estàs segur. Tant és així que, fins i tot, les produccions a gran escala s'endinsen en una mica de rodatge de guerrilla de tant en tant. Recordeu totes aquelles escenes del coliseu a Way Of The Dragon? O aquelles escenes del metro a Black Swan? O l'escena del cementiri a Easy Rider? Tot filmat sense permís.

Hi ha algun truc per tirar-ho endavant?

Sí. Mantingueu la vostra tripulació magra i el vostre equip encara més prim. Això vol dir que els micròfons de lav en comptes de pals, DSLR i telèfons intel·ligents en comptes de càmeres de vídeo muntades en trípode, i sempre funcionen de la manera més ràpida i discreta possible. També seria prudent triar els horaris i els llocs de rodatge on és menys probable que us molestin les autoritats.

Passos següents

D'acord, ara ja coneixeu ela la ubicació del terreny de rodatge, és hora de passar als següents passos: exploració! Si no teniu cap lloc concret en ment o simplement busqueu una mica d'inspo, potser voldreu consultar una base de dades d'exploració. L'emissió de la xarxa més àmplia és LocationsHub, que enumera més de 100.000 ubicacions a tot el país. I per a aquells que viuen a Los Angeles o Nova York, també teniu Giggster i Wrapal.

Els rodatges des del lloc poden ser molt estressants, però recordeu-ho: la gent ho fa tot el temps i amb la tripulació adequada, planificant, i informació que hauríeu d'estar bé. I si la teva primera vegada no va tan bé, pren-la com una experiència d'aprenentatge i torna a sortir el cul!

Desplaçar cap amunt