Final Cut Pro vs After Effects: què és millor per a tu el 2021

Si esteu començant el vostre viatge d'edició o potser busqueu un canvi, el primer que heu de fer és triar el programari d'edició que voleu utilitzar. Hi ha molts programes d'edició de vídeo diferents, cadascun amb el seu propi conjunt d'eines per a la creació de contingut.

A l'hora de decidir quin programari us convé, cal tenir en compte diverses coses, com ara el cost, les capacitats i la compartició de projectes. Perquè la decisió sigui una mica més senzilla per a vostè, hem fet una ullada a Final Cut Pro X i Adobe After Effects per desglossar les característiques i les diferències de cadascun.

Resum

  Part 1: Característiques clau i amp; Diferències

  Hem creat aquesta taula de característiques i diferències "d'un cop d'ull" per comparar els dos productes ràpidament, però assegureu-vos de consultar l'explicació addicional a les parts 2 i 3.

  Característiques FCPX AE
  Plataforma Només Mac Mac o PC
  Preu No es poden veure els preus dels EUA Només es poden obtenir preus del Regne Unit
  Interfície d'usuari Fàcil de recollir i go Un repte per a principiants
  Línia de temps Edició magnètica no lineal Edició no lineal
  Compartir projectes Només fora de línia Basat al núvol
  Correcció de color Correcció de color bàsica & Eines de qualificació Correcció bàsica ieines de qualificació
  Integracions S'integra amb Apple Motion S'integra amb Premiere Pro, Photoshop, Illustrator i Character Animator
  Gestió de fitxers Autònom Referenciat
  Exporta valors predefinits Gran varietat de presets per a ús general Gran varietat de presets i inclou exportació del canal alfa
  Temps de renderització Mínim Dificent
  Text i amp; Títols Bàsic amb opcions de connectors de tercers Avançat amb opcions de connectors de tercers
  Efectes de vídeo Bàsic amb opcions de connectors de tercers Avançat amb opcions d'integració de tercers

  Part 2: Per a què és millor After Effects?

  After Effects és una potent eina de postproducció, però s'utilitza principalment per a efectes d'animació i vídeo en lloc d'edició. Si voleu agrupar alguns clips en una seqüència, After Effects serà una opció frustrant i que requereix molt de temps.

  Interfície d'usuari i línia de temps

  La interfície d'usuari i la línia de temps poden semblar una programa d'edició estàndard quan l'obriu per primera vegada, però aviat veureu algunes diferències dramàtiques. Per exemple, a After Effects, cada element de la vostra línia de temps crearà una capa nova. Amb la majoria de plataformes d'edició, podeu tallar d'un clip a un altre a la mateixa capa. Aixòpot semblar contrari a la intuïció per a les persones que utilitzen AE per primera vegada, però recordeu que After Effects no és un programa d'edició.

  Compartir projectes

  Com amb tota la suite Adobe Creative Cloud, els projectes After Effects es pot compartir amb els membres de l'equip del mateix compte de manera ràpida i senzilla. Si voleu compartir projectes més grans o amb un col·laborador que no estigui al mateix compte d'Adobe, hi ha un protocol de consolidació de projectes senzill, que recull tots els vostres actius i fitxers de projecte utilitzats i crea un fitxer .zip pràctic a punt per enviar-lo. .

  Correcció de color

  Les eines de correcció de color d'After Effects són bastant bàsiques i ofereixen corbes, brillantor i amp; Contrast i to & Configuració de saturació. Aquestes eines són suficients per crear els efectes de correcció i gradació de color necessaris, però és essencial recordar que AE no és el programa per treballar. Quan compareu Premiere Pro amb FCPX, podeu veure ràpidament que Adobe té una gradació de color molt més detallada. eines.

  Integracions

  Tot el programari d'Adobe s'integra perfectament, cosa que us permet introduir ràpidament treballs d'Illustrator, Photoshop i Premiere Pro. Character Animator és una incorporació relativament nova a la suite de Creative Cloud, però és una eina poderosa per a la manipulació i l'animació de personatges.

  Molts connectors de tercers s'integren amb la interfície d'After Effects, com ara Optical Flares de Video Copilot per a efectes de llum naturali Red Giant's Trapcode Particular per a efectes de partícules fantàstics (LINKS). Aquestes integracions no són barates, però els efectes que podeu crear amb aquests connectors poden afegir molta potència i valor de producció a la vostra oferta.

  Gestió de fitxers

  A After Effects, tots els vostres mitjans i es farà referència als actius des de la seva ubicació desada; això vol dir que els fitxers del vostre projecte són petits, però poden causar caos si suprimiu o moveu els actius utilitzats. Amb els programes d'Adobe, es necessita una quantitat raonable de gestió de fitxers en segon pla. Tot i així, com ja hem esmentat, el protocol de consolidació pot estalviar molt de temps a l'hora d'arxivar.

  Exportar valors predefinits

  After Effects té molts valors predefinits d'exportació integrats, que us permeten per crear vídeos específics per a l'ús de la pantalla de Youtube, DVD o fins i tot Cinema. Tot i que FCP té sortides similars, una diferència notable és la capacitat d'AE d'exportar amb un canal alfa. Això us permet crear fitxers de vídeo de les vostres animacions amb un fons transparent, molt útil per crear elements com ara picades de logotips animats que potser s'hagin de reproduir en diversos fons.

  Temps de renderització

  Renderització. a After Effects pot ser cansat i, en molts aspectes, és més fàcil exportar una versió i mirar-la. After Effects està creat per a l'animació, és probable que utilitzeu molts més actius i efectes que el vídeo estàndardedició i, com a tal, la representació pot ser lenta i frustrant. Com amb totes les representacions, en part dependrà del dispositiu que utilitzeu, però AE té una característica útil que us permet baixar la qualitat de reproducció per a una renderització més ràpida.

  Text & Títols

  After Effects té una àmplia gamma d'efectes que es poden utilitzar per crear títols animats; a més, aquests efectes es poden barrejar i combinar per crear efectes completament nous. També hi ha molts actius de tercers per a After Effects, des de projectes de plantilles fantàstics que podeu personalitzar fins a complements complets amb efectes addicionals d'arrossegar i deixar anar.

  Efectes de vídeo

  Com passa amb Text i amp; Animació del títol, els efectes de vídeo són on es veu el veritable poder d'After Effects. Hi ha centenars d'efectes visuals que es poden caure als valors predefinits AE i milions més en integracions de tercers. Tant si voleu crear imatges CGI, fer un rotoscopi dins o fora del vostre metratge, o crear un món totalment digital, AE té les eines disponibles.

  Part 3: Per a què és millor Final Cut Pro?

  Final Cut és una gran plataforma d'edició per crear contingut de vídeo; és fàcil d'utilitzar, intuïtiu i no està pesat per una gran varietat d'efectes visuals impressionants però pesats. Si voleu crear una pel·lícula narrativa, un programa o un comercial, és probable que FCP tingui tot el que necessiteu.

  Interfície d'usuari i cronologia

  ElLa interfície d'usuari i la línia de temps són molt senzilles d'entendre i els principiants poden recollir els conceptes bàsics en qüestió de minuts. La línia de temps magnètica fa que afegir clips sigui senzill, amb una divisió clara del que va a on.

  Compartició de projectes i amp; Gestió de fitxers

  Apple s'ha esforçat perquè la gestió de fitxers FCP sigui el més lliure possible. Quan importeu un recurs a Final Cut Pro, es desa a la seva pròpia biblioteca multimèdia, juntament amb els fitxers del projecte en un "FCP Bundle". Sempre que hàgiu configurat la vostra biblioteca correctament i tot s'importi correctament, creareu un projecte únic que conté tot el que s'utilitza.

  Aquests projectes poden arribar a ser increïblement grans en mida de fitxer, depenent del nombre d'actius utilitzats, però us permeten transferir-ho tot d'una vegada. Tanmateix, aneu amb compte per assegurar-vos que vosaltres i els vostres col·laboradors treballeu a la mateixa versió de FCP, ja que un cop s'obre un projecte en una versió més nova; Aleshores, no es pot obrir en un de més antic.

  Correcció de color

  Si creeu el vostre propi contingut de Youtube o projectes corporatius, Final Cut disposarà d'eines suficients per fer-ho net i concís. grau per a la teva pel·lícula.

  Si vols crear grades de color avançats o utilitzar efectes de color com ara l'aïllament, és possible que l'FCP et deixi frustrat. A més, no hi ha una manera fàcil d'enviar un projecte FCP a Premiere o AE per utilitzar les eines de colorallà.

  Integracions

  La integració central de FCP és Motion, que és la resposta d'Apple a AE. El moviment és una eina potent, però pot ser increïblement complicat d'utilitzar per als nouvinguts, amb una interfície frustrant i una funció de línia de temps no tan intuïtiva.

  Una cosa que fa que valgui la pena aprendre a Motion és la seva integració a FCP. Motion us permet enviar els vostres títols i animacions de logotip a Final Cut com a element personalitzable; podeu dissenyar el vostre títol animat a Motion i utilitzar-lo com ho faríeu amb qualsevol títol a FCP, inclosa la personalització del text, la font i els colors des de Final Cut.

  Exportar valors predefinits

  Final Cut té tot un ventall d'opcions d'exportació, que estan clarament etiquetades per al seu ús; si voleu exportar per a Youtube, simplement trieu l'opció Youtube. Podeu configurar FCP perquè el vídeo s'exporti directament a la plataforma que trieu, com ara Youtube, Vimeo, Facebook, i plataformes de revisió d'edició com Frame.io, combinant els processos estàndard d'exportació i càrrega.

  Temps de renderització

  FCP ofereix renderització en segon pla, el que significa que poques vegades us haureu de seure i esperar una renderització llarga. Cada vegada que feu una pausa un segon, feu una tassa de cafè, responeu a un correu electrònic, comproveu Facebook, FCP passarà al mode de renderització. Aquesta funció pot estalviar molt de temps en crear contingut ràpid o pel·lícula narrativa.

  Text i amp; Títols

  FCP Text i títols són una mica introductoris, ambs'esvaeix, eixuga i es dissol estàndard inclòs amb el programa. Hi ha molts complements de tercers que poden augmentar de manera espectacular les vostres capacitats. Podeu crear vídeos fantàstics d'estil de tipografia a FCP amb l'ajuda de complements d'animació de títols, però la personalització d'aquests sempre és limitada.

  Efectes de vídeo

  Final Cut també manca al departament d'efectes de vídeo. , però de nou, no és realment per a això està construït. Si necessiteu afegir uns quants efectes senzills, com ara soroll i gra, desenfocament gaussià o un aspecte de còmic, aleshores FCP us ​​té cobert; per a qualsevol altra cosa, probablement necessitareu una solució d'edició més potent.

  Part 4: Quin programari hauríeu de triar?

  Quan trieu el programari adequat per a vosaltres, heu de tenir en compte algunes coses fonamentals, com ara el dispositiu que feu servir, el cost i la interfície. Tanmateix, entre After Effects i Final Cut Pro, hi ha una cosa principal a tenir en compte; en quin tipus de projectes vols treballar?

  After Effects té les eines que et permetran editar els teus vídeos, però serà una experiència frustrant i que requereix molt de temps, i per una bona raó. After Effects és el programari d'animació d'Adobe, de la mateixa manera, Motion és d'Apple. Premiere Pro és el programa d'edició d'Adobe i es compara més amb Final Cut Pro.

  Si voleu editar composicions senzilles amb imatges, fotos, música i alguns títols, Final CutPro és la millor d'aquestes dues opcions per a tu. Tanmateix, si voleu crear composicions més animades, com ara tipografia, infografia i animació de personatges, trieu definitivament After Effects.

  Potser voleu créixer com a editor i animar més els vostres propis elements per a les vostres pel·lícules. . Si aquest és el cas, no és aconsellable passar de FCP a AE tret que vulgueu exportar-ho tot com a capa alfa, el flux de treball dels dos programes no és senzill. En lloc d'això, per què no consulteu Premiere Pro per a una integració perfecta amb After Effects o Apple Motion per integrar-se amb FCP.


  Sempre heu de tenir cura d'investigar el programari disponible abans de decidir quin és el vostre. No considereu només què voleu aconseguir ara, sinó com podeu créixer com a editor i com el vostre nou programari donarà suport a aquestes ambicions. Quan es tracta de FCP vs After Effects, realment no hi ha competència. Cada programa té els seus punts febles i forts, que, en la seva majoria, es redueixen al que voleu crear. Recordeu que hi ha molts altres programes de programari d'edició, i si voleu obtenir més informació sobre alguns d'ells, per què no consulteu aquests articles sobre Davinci Resolve i Avid Pro Tools.

  Desplaçar cap amunt