Domina l'efecte d'estabilització bloquejat a Final Cut Pro

Crear efectes versàtils però atractius que inspirin els teus espectadors no sempre és un procés fàcil per a la majoria dels editors. Alguns efectes triguen massa temps a recrear-se, mentre que d'altres s'utilitzen a tot arreu. Amb l'efecte d'estabilització bloquejat a Final Cut Pro, tant si el vostre objecte està més lluny com si hi ha massa moviment als vostres clips, podreu mantenir els vostres objectes al centre mort i fer un efecte genial amb tot tipus de metratge.

Resum

  Part 1: Aprèn a crear l'efecte d'estabilització bloquejat a FCPX

  En aquest tutorial, explicarem com crear i utilitzar l'efecte d'estabilització bloquejat a Final Cut Pro, una tècnica visual popularitzada en promocions, vídeos musicals i anuncis de ritme ràpid. Amb aquesta eina podreu crear una perspectiva canviada i edicions ràpides.

  1. Feu clic a la pestanya Fitxer i premeu Nou > Projecte per carregar el vostre vídeo a la línia de temps del projecte.
  2. Utilitzar Final Cut Pro i Retallar > Eines Blade , elimina qualsevol metratge a què no vulguis aplicar l'efecte.

  Nota: hauríeu de ser extremadament selectiu amb quin metratge aplicarà l'estabilització bloquejada, ja que us estalviarà molt de temps més endavant.

  1. Vés. a la secció Generadors i cerqueu Formes .
  2. Coloqueu el Formen a sobre del clip i assegureu-vos que té la mateixa longitud que el clip.
  3. Feu segur que el cercle éscentrat i desseleccioneu l'Omplir perquè pugueu veure principalment el traç del cercle a la pantalla. A continuació, escaleu el cercle segons l'objecte que voleu fer el seguiment.
  4. Seleccioneu el vostre clip i aneu a la Configuració de transformació a la dreta. Estableix un fotograma clau fent clic a la icona de diamant per a totes les opcions:
   • Posició
   • Rotació
   • Escala
   • Escala X
   • Escala Y
   • Àncora

  Nota: trobareu el fotograma clau al costat d'una opció a la pestanya d'edició, normalment tindrà forma de diamant. Un cop hi feu clic, notareu que la forma anteriorment buida es ressaltarà. Quan estigui ressaltat, això significa que començarà a documentar tots els moviments fets al cercle.

  1. Usant les fletxes, aneu fotograma a fotograma i assegureu-vos que el cercle estigui situat exactament sobre el vostre objecte. Quan sigui necessari, col·loqueu-lo i això farà una pista més precisa.

  Suggeriment: completa l'aspecte afegint un efecte de desenfocament de moviment a la capa de vídeo. Podeu descarregar un connector gratuït aquí!

  Part 2: crear l'efecte d'estabilització bloquejat a FCPX amb el connector

  Una altra manera fàcil i ràpida de recrear aquest efecte és utilitzant complements de tercers. Sobretot si sou nou a l'edició amb Final Cut Pro o si teniu una edició d'última hora, us recomanem que utilitzeu Pixel Film Studios Stabilizer 2.0. Utilitzant aquest connectorpodràs fer un seguiment d'un objecte dins del marc específic i assegurar-te que no s'allunya de l'atenció del teu espectador.

  1. Un cop baixis el rastrejador, torna a obrir Final Cut Pro i el podràs trobar a la part dreta, sota Efectes .
  2. Sota els Controls de la pista , desmarqueu Aplica dades de rotació i Aplica dades d'escala. . A continuació, seleccioneu l' Editor de pistes .
  3. A les Opcions de forma seleccioneu l' cercle o l' eina quadrat .
  4. Assegureu-vos que la Qualitat de la pista estigui establerta al 100% i que Tipus de seguiment a Només posició .
  5. Identifiqueu l'objecte al vídeo t'agradaria ser el focus del projecte. Assegureu-vos que la mida del vostre cercle o eina quadrat cobreixi la mida de l'objecte.
  6. A continuació, feu clic a Controls de pista i utilitzeu el botó d'avanç de la pista.
  7. Us adonareu que el rastrejador afegirà automàticament els fotogrames clau durant tot el clip.
  8. A mesura que jugueu cap endavant, si l'eina cercle o quadrat no cobreix l'objecte en cap punt del vostre marc, atureu la pista.
   • Feu servir la fletxa enrere, cerqueu el punt exacte on el seguiment està desactivat i manteniu premuda la tecla Maj i feu clic amb el botó dret per suprimir els fotogrames clau incorrectes.
   • Aneu al marc on l'eina Cercle o Quadrat està desactivada i seleccioneu tots els fotogrames clau de posició: Posició de compensació X , Posició de desplaçament Y , Escala de desplaçament X i Escala de desplaçamentY .
   • A continuació, aneu fotograma a fotograma amb la fletxa dreta del teclat i ajusteu la posició de l'eina Cercle o Quadrat. Feu-ho tantes vegades com calgui.
  9. Podeu ajustar el retall del nou clip seleccionant el quadre Activat/Desactivat a Controls de guia i, a continuació, ajusteu el Escala de compensació a Controls d'estabilització .
  10. Quan estigueu satisfet amb el resultat, premeu Exporta dades . Això crearà un fitxer de renderització de l'efecte de seguiment al vostre vídeo.
  11. Quan tot el projecte de vídeo estigui llest, exporteu-lo mitjançant la pestanya Comparteix a Fitxer .

  Mantenir una imatge en moviment suau és gairebé impossible, fins i tot per als videògrafs més experimentats. Tant si utilitzeu un connector com si creeu el vostre propi efecte d'estabilització bloquejat, podreu elevar el metratge d'una manera visualment estilitzada. L'ús de l'estabilització bloquejada per a Final Cut Pro us oferirà el millor mètode per seguir els objectes dins del marc tot mantenint un marc sòlid i fluid.

  Desplaçar cap amunt