Com fer zoom a Final Cut Pro X

Final Cut Pro té un munt d'eines per a un editor més enllà de tallar els vostres clips junts. Tant si voleu afegir moviment a una presa com si voleu retallar un clip mal emmarcat, aprendre a fer zoom a Final Cut Pro us pot ajudar a portar els vostres projectes de vídeo al següent nivell.

Els efectes de zoom es fan tradicionalment a la càmera, i en postproducció també es pot anomenar efecte d'escala. Hi ha diverses maneres d'aplicar un efecte de zoom/escala als vostres clips, i estem aquí per mostrar-vos-ho. Submergem-nos!

Resum

  Part 1: Com fer zoom amb Ken Burns

  Final Cut Pro X fa és fàcil afegir moviment a les vostres imatges i metratges.

  Pas 1: afegir l'efecte Ken Burns

  L'efecte Ken Burns és una manera senzilla d'afegir moviment a les vostres fotografies. El primer que heu de fer és accedir als controls de l'efecte, que pot semblar una mica amagat.

  1. Seleccioneu el vostre clip a la línia de temps .
  2. Vés al menú desplegable de la icona Transforma a la part inferior del visor.
  3. Seleccioneu la icona Retalla al menú.
  4. Al visor, seleccioneu l'opció Ken Burns .

  Pas 2: personalització de l'efecte

  Un cop activat l'efecte Ken Burns, haureu de personalitzar el moviment. Una de les coses brillants d'aquest efecte és que us permet controlar l'escala i la posició al mateix temps.

  1. Agafeu el quadre verd al visor,i ajusteu la mida i la posició al lloc on voleu que comenci l'animació.
  2. Mou el quadre vermell a la posició i la mida que voleu que acabi l'animació.
  3. Premeu el botó Previsualitza a l'extrem superior esquerre del visor per veure com es veurà el vostre efecte.
  4. Quan estigueu satisfet amb l'efecte, premeu Fet i s'aplicarà.
  5. Si canvies d'opinió sobre el moviment en qualsevol moment, no hi ha cap problema! Podeu repetir aquests passos per canviar l'animació.

  Part 2: Com fer zoom amb l'efecte de transformació

  Un efecte de zoom és ideal per afegir moviment ràpidament a clips de vídeo i imatges, però pot ser força limitant en el control que tens. Amb les opcions de transformació, podeu afegir fotogrames clau als vostres clips per afegir escala i moviment.

  Pas 1: afegir fotogrames clau d'escala

  Podeu afegir fotogrames clau a qualsevol de les eines de transformació per fer el vostre vídeo canvi d'escala, posició i rotació. Mitjançant l'ús de fotogrames clau teniu un control total sobre com, quan i on es mou el vídeo.

  1. Mou el capçal de reproducció fins al punt on voleu que s'iniciï l'animació i seleccioneu el clip. a la línia de temps.
  2. Al control Efectes , cerqueu la configuració Escala i Posició al menú Transforma .
  3. Feu clic a la icona Frame clau (al costat de la configuració d'escala i posició) i configureu la Mida i la Posició del vostreclip de vídeo.
  4. Mou el capçal de reproducció fins a on acabarà l'animació, després creeu un segon fotograma clau i ajusteu la Mida i Posició de la vostra imatge.

  Pas 2: ajustar els fotogrames clau

  Ara que heu afegit els fotogrames clau, podreu veure el moviment dels vostres clips, però no es poden veure immediatament els fotogrames clau. Si voleu editar els vostres fotogrames clau, haureu d'obrir l'animació de vídeo.

  1. A la vostra Línia de temps , feu clic amb el botó dret al clip i seleccioneu Mostra el vídeo. Animació . Ara podreu veure tots els fotogrames clau del clip.
  2. A la capa superior del visualitzador d'animacions, seleccioneu el menú desplegable al costat de Transformar-ho tot i seleccioneu Escala tot o Posició per veure només aquells fotogrames clau .
  3. Podeu arrossegar els fotogrames clau al llarg del clip per fer l'animació més curta o més llarga. Com a avantatge, això també és molt útil si necessiteu comparar els vostres Escalar fotogrames clau amb Posicionar fotogrames clau .

  Suprimir fotogrames clau

  Els fotogrames clau poden ser complicats, ja que heu de recordar que si moveu o torneu a escalar el clip, creareu un altre fotograma clau. Com a avisos, això pot provocar moviments impredictibles al vostre vídeo.

  Per fer-ho, obre l'editor Animació de vídeo tal com es descriu al pas 2 i, a continuació, avança per la línia de temps per trobar cap fotogrames clau que no hi haurien de ser. Feu clic amb el botó dret al fotograma clau i seleccioneu Suprimeix el fotograma clau . Si voleu restablir completament el vostre clip, podeu fer-ho fent clic a la icona Restablir al costat de la configuració corresponent al tauler de control Efectes .

  Copia de fotogrames clau

  També podeu copiar els fotogrames clau a altres clips, cosa que us pot estalviar molt temps quan treballeu amb diverses animacions. Tot el que heu de fer és seleccionar el clip del qual voleu copiar l'animació i prémer Ordre + C . A continuació, seleccioneu el clip al qual voleu enganxar els fotogrames clau i premeu Ordre + Maj + V , seleccioneu la configuració que voleu enganxar i ja està!

  Part 3: Feu Més amb efectes de zoom

  1. Transició del zoom

  Podeu utilitzar les eines d'escala i posició per crear transicions de moviment significatives, com ara lliscar un tret quan s'encén un altre. Aquest tipus d'efectes de transició s'utilitzen millor en projectes de ritme ràpid com ara vídeos musicals o campanyes promocionals. Motion Array també té un munt de transicions de zoom genials que podeu incorporar als vostres projectes de vídeo.

  2. Zoom Títols

  Un efecte elegant per obrir títols i vídeos promocionals és que els vostres títols es moguin amb la vostra imatge. Podeu crear fotogrames clau amb elements de text i de vídeo, però pot ser complicat aconseguir que el moviment coincideixi amb precisió. Un consell professional és seleccionar el clip i la capa de text, fer clic amb el botó dret itrieu Nou clip compost . Apliqueu el vostre moviment al clip compost i el moviment afectarà tant al vídeo com al títol.


  Ben fet! Ara ja sabeu com fer zoom a Final Cut Pro amb l'eina Ken Burns integrada i com utilitzar fotogrames clau per a més control. El keyframing no és només una forma eficaç d'introduir moviment en imatges fixes; es pot utilitzar per crear composicions impressionants i dinàmiques. Ara ja sabeu com crear efectes de zoom de fotogrames clau a Final Cut Pro X, mireu què més podeu animar!

  Desplaçar cap amunt