Apreneu a utilitzar Final Cut Pro: Guia d'edició per a principiants

Si canvieu a Final Cut Pro després d'utilitzar un altre programari d'edició de vídeo com iMovie, la interfície pot semblar una mica descoratjadora. No tingueu por, les tècniques bàsiques d'edició que necessitareu per al 90% del vostre treball a Final Cut Pro es poden aprendre en pocs minuts. I aquest tutorial us ensenyarà exactament com utilitzar Final Cut Pro, fins i tot si sou un principiant absolut en el programari.

Resum

Com editar a Final Cut Pro X

Durant els vuit passos següents, experimentareu el procés des d'obrir Final Cut Pro la primera vegada fins a compartir el vostre projecte de vídeo acabat. Si voleu seguir-lo, podeu descarregar qualsevol de les imatges d'arxiu gratuïtes que hem utilitzat.

Al final d'aquest tutorial, hauríeu de poder utilitzar les tècniques que heu après per realitzar edicions bàsiques a Final Cut Pro X per als vostres propis projectes.

1. Creeu un nou projecte. Projecte & Import Media

Final Cut Pro X organitza tot el seu contingut en Biblioteques , Esdeveniments i Projectes . Una biblioteca és el nivell més alt i, en general, només en necessitareu una, tret que estigueu treballant en molts projectes no relacionats. Dins de les biblioteques hi ha Esdeveniments , que poden contenir mitjans com ara clips de vídeo, imatges, cançons i també Projectes . Un projecte, el contenidor per al vostre vídeo, emmagatzema totes les vostres decisions d'edició mentre produïu el vostre vídeo.

La primera vegadaobre Final Cut Pro, s'haurien de crear automàticament una Biblioteca i un Esdeveniment , de manera que només has de crear un Projecte .

 1. Obre Final Cut Pro X. Després d'uns segons, hauria d'aparèixer la interfície principal.
 2. A la barra de menú superior, aneu a Fitxer > Nou > Projecte (o Cmd+N ) per crear el vostre nou projecte. Escriviu un nom per al projecte i seleccioneu Utilitza la configuració automàtica.
 3. De nou a la barra de menú superior, seleccioneu Fitxer > Importa > Mitjans (o Cmd+I ). Això mostrarà la finestra Importació multimèdia on podreu seleccionar tots els fitxers d'àudio i vídeo que voleu importar al vostre projecte.
 4. Seleccioneu tots els mitjans que vulgueu incloure. al vostre projecte i premeu Importa els seleccionats .
 5. Tanqueu la finestra Importació multimèdia .

2. Afegiu clips retallats a la línia de temps

Haurieu de veure les miniatures de tots els mitjans que acabeu d'importar apareixen al navegador. Per crear el vostre vídeo, haureu d'organitzar i retallar aquests mitjans a la línia de temps. La línia de temps mostra visualitzacions prèvies de totes les vostres imatges i noms de fitxers per ajudar-vos a mantenir-vos organitzat.

 1. Al Navegador, podeu establir els punts Entrada i Sortida per a cada videoclip mantenint premut Opció , fent clic a la miniatura i arrossegant amb el ratolí. Hauríeu de veure que apareix un contorn groc al clip, que representa l'interval que hi hauràafegit al vostre vídeo a la línia de temps.
 2. Arrossegueu els vostres clips des del navegador cap avall a la línia de temps en l'ordre en què els voleu reproduir d'esquerra a dreta. És possible que vulgueu començar amb una presa que establisca l'escena per a l'espectador abans de capbussar-vos en el tema del vostre vídeo.
 3. Retalla cada clip movent el cursor del ratolí a la vora interior de la seva miniatura a la línia de temps. Hauríeu de veure que l' eina Retallar apareix en lloc del cursor. Podeu arrossegar cap endavant o cap enrere per ajustar el final del clip. Feu-ho als dos costats de cada clip que afegiu.
 4. Si voleu reordenar l'ordre dels clips a la vostra seqüència, podeu arrossegar i deixar anar qualsevol clip de la línia de temps a un lloc diferent. La Línia de temps magnètica de Final Cut Pro inserirà i organitzarà els clips automàticament. Només assegureu-vos que la vostra disposició no mogui cap clip sobre un altre (verticalment).
 5. Mou el capçal de reproducció al principi de la línia de temps i premeu Reprodueix (tecla de drecera Espai ). Pots veure una vista prèvia del teu vídeo al Visualitzador.

3. Afegeix text i amp; Títols

Final Cut Pro ve inclòs amb desenes de Títols situats al navegador , on vau importar el vostre suport per primera vegada al pas 1. Podeu afegir-los fàcilment al vostre producció arrossegant-los cap avall a la línia de temps.

 1. A sobre del Navegador feu clic a Títols i generadors icona de la barra lateral per obrir-la (o premeu Opció+Cmd+1 ).
 2. Trieu el títol que vulgueu i arrossegueu-lo cap avall a la línia de temps. Aquesta vegada, assegureu-vos de col·locar el títol a sobre dels altres clips de vídeo perquè només el podreu veure si està a la part superior.
 3. Retalla l'inici i els finals del títol de la mateixa manera que ho vas fer amb els clips de vídeo al pas 1.
 4. Mou el capçal de reproducció perquè pugueu previsualitzar el vostre títol a la pantalla al Visualitzador. Feu doble clic al text i escriviu-lo per substituir-lo pel vostre. També podeu fer ajustos al vostre títol fent clic a la icona Inspector de títols a la part superior dreta de la pantalla.

I bé, si sou avorrit dels títols predeterminats, hi ha un món de plantilles de títols FCPX a punt per ser explorats. També podeu crear i refinar els vostres propis títols únics per a les vostres necessitats específiques del projecte.

4. Afegiu transicions

Quan es tracta de transicions, de vegades, menys és més, no hi ha res de dolent amb un "tall dur" entre 2 clips; així que proveu d'utilitzar les transicions de manera subtil i només allà on es fan. sentit. 2 grans usos per a les transicions són mostrar el pas del temps o passar d'una escena a una altra.

 1. Obre el Navegador de transicions fent clic a la icona (o premeu ). Ctrl+Cmd+5 ).
 2. Trieu una transició i arrossegueu-la entre 2 clips qualsevol per afegir una transició animada entre ells.
 3. Tupot ajustar la longitud d'una transició arrossegant la seva vora cap a dins o cap a fora.
 4. Si voleu personalitzar la transició, podeu obrir l' Inspector ( Ordre+4 ) i fer els ajustos.

5. Afegiu efectes

Ara que heu completat una disposició bàsica a la línia de temps, podeu afegir una mica de valor de producció amb els Efectes integrats de Final Cut Pro.

 1. Feu clic a la icona Navegador d'efectes per obrir-lo (tecla de drecera Cmd+5 ).
 2. Busqueu l'efecte que voleu afegir. Podeu previsualitzar els efectes passant el ratolí per sobre de la miniatura.
 3. Arrossegueu el vostre efecte al clip.
 4. Al costat de la icona Navegador d'efectes , trieu un efecte i arrossegueu-lo entre 2 clips qualsevol per afegir un efecte animat entre ells.
 5. Si voleu personalitzar el vostre efecte, podeu obrir l' Inspector ( Cmd+4 ) i fer els ajustos.

6. Afegeix música i amp; Àudio

Podeu afegir la vostra pròpia música important-la de la mateixa manera que vau afegir vídeos al pas 1, però en aquest tutorial, utilitzareu algunes de les pistes integrades de Final Cut Pro. Tots ells estan lliures de drets d'autor, cosa que significa que no us haureu de preocupar per la llicència com ho faríeu amb moltes cançons.

 1. Feu clic a Fotos i amp; Icona de la barra lateral d'àudio a sobre del Navegador per obrir-lo (o premeu Maj+Cmd+1 ). Seleccioneu SoEfectes.
 2. Escriviu Jingles per veure totes les cançons disponibles a Final Cut Pro, podeu prémer el botó petit de reproducció per previsualitzar-les.
 3. Quan trobeu una cançó que us agradi, arrossegueu-la cap avall fins a la línia de temps a sota dels vostres videoclips. Veureu que la forma d'ona de la cançó apareix com una pista d'àudio verda.
 4. Escurça la cançó perquè tingui la mateixa durada que la teva pista de vídeo a la línia de temps.

Consell professional : podeu utilitzar la forma d'ona visual de la cançó com a guia per tallar els vostres clips de vídeo al ritme.

 1. Si vols fer ajustos a la teva cançó, selecciona el clip i obriu l'Inspector . Aquí podeu ajustar el volum i l'EQ.
 2. De tornada a la línia de temps, feu que la cançó s'esvaeixi estirant la Annexa d'esvaïment al final del clip d'àudio verd.

També podeu descarregar cançons de música de qualitat sense drets d'autor de Motion Array si no teniu sort de trobar la pista correcta a FCPX.

7. Correcció de color

A continuació, equilibrareu el vostre vídeo amb l'eina integrada Balance Color de Final Cut Pro. Això suprimirà totes les tons de color i és una manera ràpida i senzilla de treure el millor del vostre metratge.

 1. Destaca tots els clips de vídeo a la línia de temps. Hauríeu de veure un contorn groc al seu voltant.
 2. Feu clic a la icona Millores a sota del Visor per obrir un menú desplegable.
 3. Seleccioneu Balance.Color o Opció+Cmd+B .
 4. Hauria de notar una millora en els colors i el contrast de tots els clips de vídeo.

8. Comparteix la teva pel·lícula

Ho has fet, el teu primer vídeo FCPX! Ara que heu acabat el vostre projecte, és hora de compartir-lo amb el món. Final Cut Pro té opcions d'exportació integrades per compartir directament a YouTube, Facebook, Vimeo i més... però per a aquest tutorial, només creareu un Fitxer mestre d'alta qualitat.

 1. Feu clic a qualsevol lloc de la línia de temps.
 2. A la barra de menú superior, seleccioneu Fitxer > Comparteix > Fitxer mestre .
 3. Feu clic a Següent i trieu una ubicació per desar el vídeo de sortida.
 4. La representació del vídeo final pot trigar uns quants minuts. Podeu comprovar el progrés fent clic a la icona Tasques en segon pla a la part superior de la pantalla.

Quan s'hagi completat la representació, el vostre nou vídeo hauria d'aparèixer a Quicktime. Podeu compartir aquest Fitxer mestre a qualsevol lloc, però serà bastant gran, així que potser voldreu comprimir-lo primer. Si voleu consultar les altres opcions d'exportació disponibles, només tenim el tutorial per a vosaltres.


Enhorabona, la teva pel·lícula està completa! Ara que heu après a importar clips, afegir-los a la línia de temps i després afegir transicions, títols, efectes i música; de fet, heu tractat els conceptes bàsics sobre com utilitzar Final Cut Pro com a principiant. Ja ets un vídeoeditor i a mesura que augmenteu les vostres habilitats i desenvolupeu els vostres propis ritmes, podeu canviar la seqüència de passos per a diferents projectes.

Per descomptat, encara queda molt per aprendre, a més d'un munt de complements fantàstics i connectors que poden fer que Final Cut Pro sigui encara més fàcil i potent. Si voleu fer-hi una ullada, aneu a la biblioteca Motion Array amb milers de baixades per a FCPX.

Desplaçar cap amunt